Image Description

اساس تحول باید بر «ملاحظه عناصر اصلی هویت ملی» قرار داده شود که آرمان‌های اساسی مهمترین آنهاست(مقام معظم رهبری مدظله العالی).

استاندار تهران:

حوزه حکمرانی مدیریتی استان تهران نیازمند بازنگری است

استاندار تهران اظهار داشت که استان با چالش‌های بزرگی روبرو است که با اختیارات محدود فعلی قابل حل نیستند. وی افزود: حوزه حکمرانی مدیریتی استان تهران نیازمند بازنگری و اصلاحات اساسی است.

تاریخ : 1403/08/15

عکس اطلاعیه

محمد صادق معتمدیان، شامگاه یکشنبه در نشست با استانداران ادوار گذشته تهران با بیان اینکه مسئولیت‌ها و اختیارات استانداری پایتخت در مقایسه با کم‌جمعیت‌ترین استان‌های کشور بسیار محدود است و ساختار مناسب با مأموریت‌ها در این استان تعریف نشده است، اظهار کرد: حوزه حکمرانی مدیریتی استان تهران نیازمند بازنگری و تحول اساسی است.

استاندار تهران با اشاره به اینکه راهکارهای مختلفی برای حل مشکل حکمرانی در استان وجود دارد، گفت: یک تیم حقوقی مأمور رسیدگی به این مسئله شده‌اند تا ضمن استفاده از ظرفیت‌ها بر اساس اصل ۱۳۸ قانون اساسی، موضوعات مورد بررسی قرار بگیرند. معتمدیان لازمه حل انباشت موضوعات مختلف در استان تهران را بهره‌مندی از عزم ملی عنوان کرد و افزود: باید منابع مناسب داشته باشیم و در حال حاضر شاهد هستیم که به دلیل وجود وزارتخانه‌ها بر دستگاه‌های استان تهران، انگیزه‌ای برای جذب اعتبارات ملی وجود ندارد و کم‌ترین جذب اعتبارات را در این استان داشته‌ایم.

وی در ادامه، موضوع آب را یکی از چالش‌های استان تهران دانست و عنوان کرد: برای تأمین آب تهران پروژه‌هایی داریم که باید منابع ملی برای آنها در نظر گرفته شود. نماینده عالی دولت در استان تهران ساماندهی اتباع خارجی در استان را یکی دیگر از برنامه‌ها مطرح کرد و گفت: با توجه به نیاز ساماندهی اتباع مجاز و غیرمجاز، در حال بررسی این موضوع هستیم.

استاندار تهران با اشاره به اینکه یک چهارم مشکلات و ظرفیت‌ها در این استان وجود دارد، افزود: ساختارها در استان تهران باید متناسب با مأموریت‌ها و اولویت‌ها تعریف شوند، چرا که اتفاقات و رخدادهای پایتخت در کل کشور تأثیرگذار است. معتمدیان اظهار کرد: در حوزه اقتصادی استان تهران شاهد هستیم که همچنان صنعت در حال توسعه است، در صورتی که ظرفیتی برای بارگذاری صنایع نداریم. طی سال‌های اخیر در حوزه اقتصادی استان، رشد داشته‌ایم ولی این رشد نتیجه سرمایه‌گذاری نبوده و تنها راه رشد در حال حاضر بهره‌وری می‌باشد. کار و سرمایه‌گذاری جدید در تهران امکان‌پذیر نیست، زیرا ظرفیت برای توسعه و به‌روزرسانی نداریم و نیازمند ریل‌گذاری و برنامه‌ریزی مناسب در این زمینه هستیم.

با تأکید بر اهمیت نقش اندیشکده‌ها در ارائه راهکارهای نوین برای تحول در حکمرانی استان تهران، می توان افزود: همکاری نزدیک با اندیشکده‌ها می‌تواند به تحول در ساختار حکمرانی و مدیریت استان کمک شایانی کند. توجه به نقش این نهادهای فکری و پژوهشی در توسعه و بهبود حکمرانی، می‌تواند مسیر جدیدی را برای مدیریت بهتر استان تهران هموار کند.