Image Description

اساس تحول باید بر «ملاحظه عناصر اصلی هویت ملی» قرار داده شود که آرمان‌های اساسی مهمترین آنهاست(مقام معظم رهبری مدظله العالی).

حجت‌الاسلام والمسلمین سعید سعدی رئیس امور فرهنگی معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه

فرهنگ به عنوان قدرت نرم شناخته می شود

در نشست مشترک دستگاه قضائی با شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام والمسلمین سعید سعدی بر اهمیت فرهنگ به عنوان یکی از برنامه‌های اساسی حکمرانی دستگاه قضائی تاکید کرد. او اشاره کرد که فرهنگ، نظامی از عقاید و باورها است که رفتار و مناسبات جامعه را شکل می‌دهد و هویت آن را می‌سازد. وی همچنین به تأثیر شگرف مذهب بر فرهنگ و نقش قدرت نرم در حکمرانی اشاره کرد.

تاریخ : 1403/08/23

عکس اطلاعیه

نشست مشترک دستگاه قضائی و شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع حکمرانی فرهنگی - اجتماعی، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سعید سعدی، رئیس امور فرهنگی قوه قضائیه، حسن بنیانیان، رئیس سابق کمیسیون پیوست‌نگاری فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، و جمعی از رابطان فرهنگی سازمان‌های تابعه دستگاه قضائی برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سعید سعدی در این نشست بیان کرد که عملکرد دستگاه قضائی به عنوان یکی از سربرنامه‌های حکمرانی فرهنگی شناخته می‌شود. او فرهنگ را به معنای علم، ادب، دانش و رسوم تعریف کرد و گفت واژه فرهنگ از قرن‌ها قبل به کار می‌رفته است. وی افزود که فردوسی واژه فرهنگ را به معنای آموختن به کار می‌برده و در زبان فارسی و معیار این واژه جایگاه مهمی دارد. سعدی تصریح کرد که فرهنگ نظامی از عقاید، باورها، ارزش‌ها و الگوهای دیرپاست که رفتار و مناسبات جامعه را شکل می‌دهد و هویت آن را می‌سازد.

وی با تاکید بر تأثیرات مذهبی بر فرهنگ، گفت مذهب تأثیر شگرفی بر فرهنگ اجتماعی دارد و فردی که کار فرهنگی می‌کند نمی‌تواند از اهمیت مذهب غافل شود. رئیس امور فرهنگی قوه قضائیه عنوان کرد که در سیاست، فرهنگ به عنوان قدرت نرم یاد می‌شود چرا که توانایی شکل‌دهی به ترجیحات دیگران را دارد و جنس آن از نوع اقناع است، در مقابل قدرت سخت که توأم با اجبار و خشونت است. وی تاکید کرد که بکارگیری قدرت نرم یا فرهنگ بسته به اهمیت فرهنگ، هویت فرهنگی، و ظرفیت‌های هر کشور متفاوت است.

سعدی در رابطه با پیوست فرهنگی گفت: تهیه و تدوین پیوست فرهنگی برای طرح‌های مهم و کلان ضروری است و این شامل طرح‌هایی است که در حال طراحی یا اجرا هستند. وی اضافه کرد که در اجرای این طرح‌ها باید به اهمیت تأثیرات فرهنگی و جمعیت تحت پوشش توجه داشت.

رئیس امور فرهنگی قوه قضائیه، فرهنگ‌پژوهی، آسیب‌شناسی فرهنگی، آینده‌پژوهی فرهنگی، دین‌پژوهی فرهنگی، و مسئله‌شناسی فرهنگی را از مهمترین ابعاد پیوست فرهنگی برشمرد و گفت پیوست‌نگاری فرهنگی در قوه قضائیه به پیامدهای فرهنگی دادرسی توجه دارد. وی تاکید کرد که پیوست نگاری فرهنگی برای تمامی اقدامات دستگاه قضا ضروری است و قوه قضائیه در تبیین مؤلفه‌های فرهنگی نقش اثرگذار و مهمی دارد.

وی در پایان با اشاره به تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر موضوعات فرهنگی، بیان کرد که مسئولان و متولیان فرهنگی در قوه قضائیه و سازمان‌های تابعه باید به اجرای پیوست فرهنگی و اجتماعی توجه ویژه داشته باشند.