Image Description

اساس تحول باید بر «ملاحظه عناصر اصلی هویت ملی» قرار داده شود که آرمان‌های اساسی مهمترین آنهاست(مقام معظم رهبری مدظله العالی).

بابک نگهداری: رئیس مرکز پژوهش های مجلس

نگاهداری: باید وابستگی تجارت ایران و چین به دلار کاهش یابد

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: اجرایی شدن پیمان‌های پولی مشترک بین ایران و چین، زمینه مهمی برای توسعه تعاملات فیمابین و کاهش وابستگی تجارت دوجانبه به دلار را به وجود می‌آورد.

تاریخ : 1403/12/26

عکس اطلاعیه

زونگ پی وو، سفیر چین در تهران، روز یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ با بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در محل این مرکز دیدار و گفتگو کرد.

بابک نگاهداری در این نشست تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران، چین را به‌عنوان یک شریک راهبردی می‌بیند و افزود: چین نخستین شریک تجاری، بزرگ‌ترین خریدار نفت و اولین سرمایه‌گذار در ایران است. او همچنین اشاره کرد که توافق راهبردی ۲۵ ساله میان دو کشور، این روابط را تقویت خواهد کرد.

وی با اشاره به تحریم‌های ناعادلانه آمریکا علیه ایران، اظهار داشت که دو کشور می‌توانند در زمینه‌های انرژی، فناوری و تجارت، همکاری‌های مطلوبی داشته باشند. او همچنین به هماهنگی‌های موجود برای عضویت در پیمان‌های شانگهای و بریکس اشاره کرد و رزمایش دریایی مشترک چین، روسیه و ایران را نمونه‌ای از این تعاملات دانست.

نگاهداری تأکید کرد که یکی از اهداف تحریم‌های آمریکا، مهار چین و شکست پروژه کمربند و راه است که ایران نقش کلیدی در آن دارد. او همچنین حوزه‌های فناوری، هوش مصنوعی، مخابرات و صنایع دفاعی را فرصت‌های مناسبی برای همکاری‌های بیشتر میان ایران و چین برشمرد.

وی افزود که اجرایی شدن پیمان‌های پولی مشترک میان دو کشور، می‌تواند وابستگی تجارت دوجانبه به دلار را کاهش دهد و همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های دیجیتال، سایبری و سلامت، نظم جدیدی خارج از چارچوب‌های غربی ایجاد خواهد کرد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس از تهیه نقشه راه دیپلماسی پارلمانی مجلس دوازدهم خبر داد و گفت که این نقشه، نقش ویژه‌ای برای توسعه همکاری‌های ایران و چین در نظر گرفته است. او همچنین بر آمادگی ایران برای همکاری در مسیر ترانزیت کمربند و راه تأکید کرد.

زونگ پی وو نیز در این دیدار گفت که چین در چارچوب توافق‌های دوجانبه و پروژه کمربند و راه، به دنبال همکاری با ایران است و تحریم‌های آمریکا علیه ایران را قاطعانه رد می‌کند. او همچنین از شرکت‌های چینی خواست تا در پروژه‌های ایران سرمایه‌گذاری کنند و بر اشتراکات دو کشور در مخالفت با هژمونی آمریکا تأکید کرد.

سفیر چین با اشاره به زمینه‌های همکاری در حوزه فناوری‌های نوین و اقتصاد دیجیتال، گفت که دو کشور در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی و ترویج چندجانبه‌گرایی در نظام بین‌الملل، اشتراکات زیادی دارند. او همچنین بر اهمیت نقش پارلمان‌های دو کشور در توسعه دیپلماسی پارلمانی تأکید کرد و همکاری‌های پارلمانی موجود را ستود.